7/13 polige stekker

Fietsendragers, de juiste stekker voor uw auto 7 of 13-polig
De elektrische aansluiting voor een trekhaak wordt in twee versies uitgevoerd. Dit is een 7 of 13-polge aansluiting. De stekker van een trekhaakdrager 7 of 13-polig bepaald of de fietsendrager direct op de auto aan te sluiten is of dat er wellicht een adapter nodig is. Ook bepaald een stekker welke functies er beschikbaar zijn, zoals wel of geen mistlamp op de fietsdrager.

Welke stekker systemen zijn er?
Er zijn drie verschillende stekker systemen.  De 7-polig universeel, de 13-polig Jaeger en de 13-polige MultiCon aansluiting. In de meeste gevallen staat er op de trekhaak welke stekkeraansluiting het betreft. Onze 7-polige Hapro fietsendragers zijn uitgerust met het universele 7 -polige systeem. Onze 13-polige Hapro fietsendragers zijn uitgerust met het Jaeger systeem. Technisch gezien is het Jaeger 13-polige systeem beter dan het Multicon systeem. Jaeger geldt dan ook als de standaard voor stekkeraansluitingen. Mocht u onze Hapro Atlas fietsdrager met universele 7-polige stekker willen aansluiten op een Jaeger systeem dan kan dat, maar dan heeft u wel altijd een adapter nodig. Onze Hapro Atlas met universele 7-polige stekker past wel direct op een MultiCon aansluiting.

Wat is het verschil tussen een 7-polige of 13-polige stekker?
Omdat het aantal pinnen tussen universeel 7-polig enn Jaeger/MultiCon 13-polig niet overeenkomen beschikt het 7-polige systeem niet over alle functies van het 13-polige systeem. Heeft uw auto een 7-polige aansluiting en kiest u toch voor een fietsdrager met een 13-polige stekker dan is dat uiteraard mogelijk. U kunt dan een adapter gebruiken om deze op elkaar aan te sluiten. Echter de adapter maakt enkel de koppeling tussen 7 en 13-polig mogelijk.De volgende functies zitten wel op de Jaeger/MultiCon 13-polige aansluiting, maar niet op de universeel 7-polig aansluiting:

  • Achteruitrijverlichting
  • Mistachterlicht
  • Permanente standaard binnenverlichting

 

 

Onze service
Het service concept van Hapro Dakkoffers
Veilig betalen en data privacy