Hapro Atlas al 2 keer beste Koop ANWB Toeractief

Hapro Atlas Blue komt al 2 keer als ‘Beste Koop’ uit ANWB Toeractief praktijktest

‘Een fraaie fietsdrager met een aantrekkelijk prijskaartje’

Kapelle - De Hapro Atlas fietsdrager komt als ‘Beste Koop’ uit de praktijktest van ANWB Toeractief. Een kritisch en onafhankelijk panel testte voor de maart uitgave zes fietsdragers (geschikt voor twee fietsen). De producten werden getest op trekhaakmontage, bevestiging van de fietsen en rijgedrag op een afwisselend parcours. De verhouding tussen prijs en prestatie van de Hapro Atlas beoordeelden de experts als uitstekend, waarmee de stijlvolle fietsdrager terecht het etiket Beste Koop kreeg. 

Mooi design, mooi geprijsd
De Hapro Atlas was qua verkoop adviesprijs de goedkoopste fietsdrager die de ANWB testte, maar bewees duidelijk niet voor kwaliteit onder te doen in verhouding tot de (soms dubbel zo) dure varianten. “Het is een compacte, zeer strak vormgegeven fietsdrager waarbij montage en stabiliteit sterke punten zijn”, luidt het testoordeel. Fabrikant Hapro International scoort dus met haar bewust gekozen filosofie over een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.

Het gemak van het gebruiksvriendelijke en veilige montagesysteem van de Hapro Atlas erkent het testpanel eveneens: “De montage is kinderspel: drager op de kogel plaatsen, beugel aantrekken en hij zit muurvast”. De fietsen zijn vervolgens eenvoudig te plaatsen in de verstelbare wielgoten met getande riempjes, blijkt uit de praktijktest.

Zeer stabiel rijgedrag
De experts van ANWB Toeractief testten ook het rijgedrag van de Hapro Atlas en waren daar zeer over te spreken: “Mede dankzij de korte frameklemmen staan de fietsen nagenoeg bewegingsloos op de drager, wat een zeer stabiel rijgedrag oplevert”. De Hapro Atlas bewees zich op het afwisselende testparcours met onder andere verkeersdrempels en klinkerwegen.

De testonderdelen Gebruikersgemak en Stabiliteit krijgen dan ook de beoordeling ‘goed’. Montage en Prijs krijgen bovendien ‘uitstekend’ als eindoordeel. De Hapro Atlas onderscheidt zich verder door de diefstalbeveiliging op de drager én de frameklemmen. De fietsdrager is bovendien ook verkrijgbaar in een variant voor drie fietsen.

Gepaste trots
De Nederlandse fabrikant Hapro International is erg blij met de behaalde testresultaten van de Hapro Atlas. “Wanneer je een product ontwikkelt, combineer je de praktijkwensen met de technische mogelijkheden met je eigen filosofie over de juiste verhouding prijs/kwaliteit. Dankzij onze tevreden klanten, wisten we al dat dit bij de Hapro Atlas goed gelukt is. Maar het is toch erg leuk dat het onafhankelijke testpanel van kenners tot dezelfde conclusie komt”, zegt directeur Dick van de Linde met gepaste trots. 

Lees hier het volledige testartikel. 

Terug

Onze service
Het service concept van Hapro Dakkoffers
Veilig betalen en data privacy